Ekonom till fondbackoffice

December 5, 2019

Provents Capital Partners är en aktiv kreditinvesterare och långivare i och till bolag i norra och västra Europa som behöver kapital för expansion, tilläggsförvärv, omstruktureringar eller refinansiering. Proventus Capital Partners gör också investeringar i likvida företagskrediter på den sekundära marknaden. Proventus Capital Partners fonder har tillgångar på 2,5 miljarder EUR och förvaltas av Proventus Capital Management AB, som ägs av bolagets ledning.

Vi söker en duktig redovisningsekonom som stimuleras av ett varierat arbete till vårt fondbackoffice. Proventus Capital Management erbjuder dig en utvecklande tillvaro där du bidrar till företagets fortsatta resa. Som ekonom på fondbackoffice ansvarar du för en fondstruktur och arbetar med såväl låneverksamheten som fondadministration och fondredovisning. I rollen ingår du i ett team där alla medarbetare har fokus på separata legala enheter och tar ett helhetsansvar för dessa men som samtidigt kan stötta varandra.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Utlåning/låntagaradministration
  • Valutahantering
  • Support vid rapportering, internt som externt
  • Fondredovisning
  • Inlåning/investeraradministration

Bakgrund och erfarenhet:

  • Minst 3 års erfarenhet från fondbackoffice, som redovisningsekonom i finansiell verksamhet eller motsvarande
  • Relevant akademisk utbildning inom ekonomi
  • Goda kunskaper i Excel
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Som person är du flexibel, självständig och ansvarstagande. Rollen är administrativ och kräver att man är noggrann och kan hantera många olika processer samtidigt. Du är prestigelös och inte rädd för att kavla upp ärmarna. Vidare har du god personlig integritet och är inte rädd för att konsultera dina medarbetare.

Välkommen med din ansökan! Urval sker löpande och vi ser gärna din ansökan så snart som möjligt. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ebba Bolin på 070 844 12 40 alt ebba.bolin@novare.se eller Cecilia Wilander på 070 521 16 65 alt cecilia.wilander@novare.se. Vänligen notera att vi ej tar emot ansökningar via mail med anledning av GDPR. Ansökan görs via Novares hemsida genom att klicka på ”Ansök nu” och bifoga ditt CV.